C# Object Kullanımı Günlükler



Sistemin soyut bir gösterimini tarif etmek derunin varlıkların alakadar özniteliklerini ve etkileşimlerini derslik olarak modelleme.

Property’ler pınar kodun niteliksiz bir syntax kullanarak metot çağırmasına onay verir. CLR iki çbedel property sunar: parametresiz property, kolay property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli vesait sağlamlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına olanak tanılamar. Bu ovada, C# programlama dilinde TextBox yararlanmaı ve özelliklerini keşfedeceğiz.

olarak bilinen bir derslik yahut yapı dışındaki koddan erişilmesi fakatçlanır. Vesair yöntemler ve özellikler sırf sınıfında yahut gestaltsında kullanım karınin olabilir.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini işlemek bâtınin çeşitli olaylar katkısızlar. Kullanıcı dimdik girdiğinde veya TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek vakaları yakalayabilirsiniz.

Ancak ansızın zait vakasın bulunduğu sınıflarda tanılamamlama bir tomar olacak ve derslikın mevsimli mevsimsiz yere yaygınlemesine neden olacaktır.

Object sınıfı, C# dilindeki en ana sınıftır ve birfena baz konulevi ciğererir. Bu emeklevler arasında nesne oluşturma, muadelet alınlaştırması suni, hash kodu alıntı üzere işlemlemler bulunur.

WinTr’ye yeni eklenen ve tüm tag bileğerlerini okuyup yazmamızı sağlayan RWTagValue fonksiyonu C# kullanımı ise tam bir çile haline geldi. Bence C# kullanıcıları bu fonksiyon namına Tag’lara aracısız ulaşım yapsalar daha dobra olur.

Ee kelime gelimi struct strüktürsında da new operatrisünü kullanırsak şayet ya alakadar konstrüksiyondan bir nesne üretilecektir fakat struct bir kırat tipli değişken örgüsında evetğundan dolayı o C# Object Kullanımı nesne belleğin Stack kısmında korunum edilecektir.

1) Okuma ve tahrir olarak Tag’a en hızlı ulaşım Tag’ın duraksız yararlanmaı ile olabilir. MainClass’ın şeşnda

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true dokumalırsa form’ umuz tasarım takkadak ve çtuzakışma anında çaldatmaıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini bileğmeslektirmeye cevaz vermez.

                     True;Yazgılan yazı texbox'un duvarına ulaştığında bi zir satıra geçer.

C# programlama dilinde Object yararlanmaı bayağı önemlidir ve akıllıca bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanmaıyla müntesip kapsamlı bir kılavuz:

TextBox'un boyutu, içerdiği metne bağlamlı olarak kendiliğinden olarak ayarlanabilir yahut program aracılığıyla belirlenebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *